Eliten är samlad inför lördagens Lidingöloppet MTB 2015 | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Eliten är samlad inför lördagens Lidingöloppet MTB 2015

28 apr 2015

Mycket talar för att det blir en tät strid om topplaceringarna.

Det är ett slagkraftigt elitfält med större delar av den svenska MTB-eliten som kommer att stå på startlinjen på Lidingö på lördag 2 maj. Sedan tidigare har det presenterats att Calle Friberg (segrare 2014), Matthias Wengelin (premiärsegrare 2013) och Fredrik Edin (2:a 2014) är redo att gå för segern. Andra intressanta elitnamn är Henrik Sparr, som 2015 gör en nysatsning i sitt tävlande, Magnus Darvell, Lars Bleckur, Axel Lindh, Mikael Flockhart, Martin Eriksson, Mattias Nilsson, Jesper Andersson, Henrik Öijer, Jessica Clarén, Frida Wallberg, Ellinor Huusko, Isak Nordin, Dennis Wahlqvist med flera. 

– Majoriteten av den svenska eliten har valt att komma tillbaka efter sitt deltagande tidigare år och det är ett fint kvitto på tävlingens kvalitet. Det ska bli spännande att se hur loppet artar sig i år, säger Sandra Jansson Bröms, projektledare för Lidingöloppet MTB.

Det är mycket som talar för att det blir en tät strid om topplaceringarna. 2013 följdes tre cyklister in till målrakan där en starkt spurtande Matthias Wengelin drog det längsta strået före Emil Lindgren. Emil som i år är skadad och vi hoppas på en snabb återkomst till tävlingsbanan. Trea 2013 var Calle Friberg som året efter länge låg tillsammans med Fredrik Edin, men Calle avgjorde med ett ryck mot slutet och stod som segrare. Fredrik är i år revanschsugen och är bättre tränad än någonsin. I bakvattnet av Matthias, Calle och Fredrik tror vi att det är några som kan sticka upp och utmana om segern. Det kommer att bli full gas från start till mål.

På damsidan kommer det att bli en intressant fight mellan alla som står på startlinjen. De namnen som är mest intressanta är Jessica Clarén, Ellinor Huusko och Frida Wallberg. Det är rätt ovisst om segern och det kan bli överraskningar under loppets gång. Förhoppningen är att det blir minst lika spännande som det verkar bli på herrsidan.

– Med så många intressanta namn på både dam- och herrsidan och det är upplagt för en härlig cykelfest på Lidingö, säger Niklas Andersson pressansvarig Lidingöloppet MTB.

Utöver alla kända elitnamn står det massor av cykelentusiaster på startlinjen. Bland annat startar mästerskrinnaren Tomas Gustafsson, SVT-reportern Björn Becksmo, Carina Hammarstrand som gör alla lopp i En Svensk Klassiker varje år, snickaren och programledaren Matthias Särnholm, programledaren och reportern Rickard Olsson. Alla är väldigt laddade inför loppet och tycker det ska bli riktigt kul att cykla. Matthias Särnholm gör sin tredje start i loppet och har hela tiden förbättrat sin tid. 2014 cyklade han in på en tid under 3 timmar som var målet, han landade på 2:49:01.

Här hittar du all info om Lidingöloppet MTB

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Error: E_WARNING: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/1000272280/media/recent/?access_token=1000272280.39199be.65d44a00750449759a3e2a9d226b1022&count=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 23
Error: E_WARNING: Invalid argument supplied for foreach() in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 31
Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!