Fina resultat från ett snöigt Turkiet | Bicycling.se
MTB

Fina resultat från ett snöigt Turkiet

  Foto: Jahn Ekman
12 feb 2012

Åsa Erlandsson vann i dag deltävlingen i Salcano MTB Cup i Istanbul. Kajsa Snihs blev tvåa, och Ann Berglund fyra.

- Det var en fin och rolig bana, men Istanbul har fått en hel del med snö den senaste tiden så det var rätt mycket av den varan på banan. Idag var det ca 5-6 plusgrader och sol, vilket gjorde att det blev tö, bäckar och bitvis ganska slirigt, säger Åsa Erlandsson.

Och snön passade svenskorna utmärkt.

- Jag tror att det gick så bra för oss dels för att vi nordbor är rätt vana vid att cykla i snö och blöta förhållanden. Trean kom ju från Danmark. Och så har ju Kajsa och jag precis avslutat cyckocrosssäsongen och jag tror vanan från den typen av cykling var till fördel för oss.

Dagens segrarinna mår som hon förtjänar.

- Det är kanon. Jag har tagit det jättelugnt med träningen efter VM i cyclocross, tränat lite annat, som skidåkning och yoga, men även några cykelpass så klart. Så jag är rätt förvånad att jag var så stark idag, men det var kul!

Resultaten innebär många UCI-poäng för tjejerna och välkomna prispengar. Totalt sett tog de 125 UCI-poäng som är en oerhört viktig pusselbit för Sverige i kvalet till OS i London.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Error: E_WARNING: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/1000272280/media/recent/?access_token=1000272280.39199be.65d44a00750449759a3e2a9d226b1022&count=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 23
Error: E_WARNING: Invalid argument supplied for foreach() in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 31
Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!