Test: PRO Discover-väskor | Bicycling.se
Prylar

Test: PRO Discover-väskor

17 dec 2019

Via sin tillbehörskusin PRO har Shimano släppt en hel serie med väskor för bikepacking och cykeläventyr.

Alla väskor kommer i en storlek och är i samma material – kraftig och mycket stryktålig nylon. Det är relativt vattentätt och har en vattenpelare på 5000 millimeter (vanlig Gore-Tex har en vattenpelare på cirka 20 000). Alla remmar är av hög kvalitet och har en gummerad yta som fäster mycket bra mot ramen.

Sadelväska
En robust historia med rejält med material i botten för extra styvhet. Bottensidan har även en uttagbar plastplatta, fungerar både som stöd och vattenskydd. För att få till ett stabilare fäste i ramen har väskan två skumklossar som fixeras separat mot sadelstolpen, något vi upplever minskar det sedvanliga svajandet i väskor som dessa. Väskan har elastiska snören med dragsko på ovansidan för att sätta fast övriga prylar och kläder. Det enda vi saknar är en något mer vattentät förslutning. Men vill man slippa ta av och på denna väska kan man i stället packa allt i en vattentät rullsäck som man knökar ner i väskan. 

Vikt: 500 gram.

Pris: 650 kronor.

 

Ramväska
Här får man plats med 5,5 liter. Vänster sida är ett smalare fack för mobil eller annat platt och till höger finns ett större utrymme med avdelare. Väskan har öppning för sladd längs fram om man vill gömma ett batteripack i väskan eller kanske ha en sladd till en dynamo eller solcellsladdare. Flärparna som skyddar dragkedjan från regn kunde haft en liten bit kardborre som hade hjälp till att hålla ner flikarna mot väskan, för nu kan de lätt hamna i vägen för knäna. 

Vikt: 200 gram.

Pris: 550 kronor.

Styrväska
Åtta liters förvaring i separerad väska och hållare. Man sätter alltså först fast själva hållaren i styret och runt styrröret och precis som på sadelväskan finns här skumklossar mot styret för att hålla allt på plats. Själva väskan som är mer som ett stort kuvert med kardborre och rullstängning. Med både kardborre och remmar fixeras den sen fast i själva hållaren. Ganska smidigt ställe för de värdefullare prylarna som man kanske inte vill lämna på cykeln för länge, men samtidigt vill slippa hålla på med att ta av och på allt från styret.

Vikt: 350 gram.

Pris: 650 kronor.

Alla väskor är bra, robusta och stryktåliga men efter att ha kört väskorna på även lite leriga turer så märkte vi att det sträva och lite grova materialet lätt drar åt sig smuts och tyvärr kan va lite svåra att sen får rent. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioåtta med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Error: E_WARNING: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/1000272280/media/recent/?access_token=1000272280.39199be.65d44a00750449759a3e2a9d226b1022&count=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 23
Error: E_WARNING: Invalid argument supplied for foreach() in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 31
Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!