Therese Sundström | Bicycling.se

Therese Sundström


Therese Sundström är naprapaten och cyklisten som flyttade ner till soliga Spanien för att starta sitt företag samt jobba med vad hon brinner för - cykling och idrottsmedicin. Helst cyklar hon landsväg eller grus men har sakta även börjat ge sig an fixie-världen. Hon har alltid projekt eller äventyr för sig och planerar att börja tävla under 2017 både i Spanien och Sverige.

Grus och outforskade stigar

27 feb 2017

För en vecka sedan slog vädret om och nu är äntligen både solen och en någorlunda värme här, behöver armvärmare och väst enstaka tillfällen men gud vad skönt det är med sol!

Med andra ord har det blivit en hel del cykling den senaste veckan och det känns i kroppen att det blivit en del. Menar det såklart pått bra sätt! Har försökt utforska och leka mig runt på nya vägar och speciellt grusvägar här i området, cyklat vilse och fått rekomendationer om galna klättringar och allt sånt som gör en cykeltur till något extra ;)

Under helgen var det en del personer i stan som jag lärde känna under sommaren när jag jobbade för Rapha, så det har tllsammans med dem blivit en hel del cykling, middagar och vin. Bland dem var Henrik Orre (Velochef) som kom ner och lagade oss fantastiska middagar och som sen även följde med ut och cyklade under gårdagen. Det är trevlig men ovanligt för mig att få prata svenska här nere då det annars bara blir engelska och en extremt begränsad spanska ;) men jag jobbar på det

Här är lite bilder från helgen

Fredags rundan blev med denna glada grupp med damer <3

Cykelturen i fredags bestod av denna grup fantastiska kvinnor!

Jag och Henrik står och väntar på de andra under grus sektionen på söndagsturen

Cyklade på de nylanserade ENVE 3.4 hjulen

Steg 1. Att komma igång igen

19 feb 2017

Jag har under den senaste månaden knappt rört min cykel, och som alltid har det funnits ursäkter och undanflykter men framförallt så har jag inte haft någon cykelglädje. Har några av de bästa vägarna att träna på direkt utanför dörren men utan glädjen och viljan att röra cykeln har de fått stå orörda.

I Sverige blir det ett naturligt avbrott från landsvägscykeln då vintern nalkas och riskerna med att halka och vurpa överstiger fördelarna med en markant marginal. Istället tar man sig in i spinning salen eller så släpas monarken fram ur ett mörkt hörn och det är dags för ett par månader av svettiga intervaller och grymma groves i högtalarna (såklart finns det många hjältar som fortfarnade cyklar utomhus oxå!). Detta har i mitt fall oftast pågått fram tills det att tecken på våren är här och då är man mer än sugen på att sitta på landsvägscykeln igen!

I år fick jag uppleva möjligheten att fortsätta cykla hela vintern då vädret här är mycket mildare och deras "vinter" mer liknar vår höst, med andra ord kallare och regn. Jag hade inga problem med vädret men i sin tur så ledsnade jag lite på cyklandet, det blev lite för mycket av det goda kan man säga. Kom oxå ihåg att de personer jag cyklar med här borta så gott som livnär sig på cykling medans jag blott är en glad elit motionär och har inte deras målsättningar eller ambitioner. Så det blev lite för mycket under den perioden mot vad jag är van till och resulterade i att cykeln lämnades orörd.

MEN! Den här veckan kände jag äntligen att det var dags igen, så jag såg till att tvätta och ge den en grund service (viktigt!) och har lyckats ta mig ut ett par gånger och njutit av det härliga vädret!

Mitt tips till dig för att komma igång igen är att:

- inte stressa

- hitta ett mål med cyklingen som passar just dig

- ha kul och njut!

- belöningsmetoden med att få äta en kaka efteråt fungerar alltid ;)

 

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Error: E_WARNING: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/1000272280/media/recent/?access_token=1000272280.39199be.65d44a00750449759a3e2a9d226b1022&count=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 23
Error: E_WARNING: Invalid argument supplied for foreach() in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 31
Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!