Steg 1. Att komma igång igen - Therese Sundström | Bicycling.se

Therese Sundström


Therese Sundström är naprapaten och cyklisten som flyttade ner till soliga Spanien för att starta sitt företag samt jobba med vad hon brinner för - cykling och idrottsmedicin. Helst cyklar hon landsväg eller grus men har sakta även börjat ge sig an fixie-världen. Hon har alltid projekt eller äventyr för sig och planerar att börja tävla under 2017 både i Spanien och Sverige.

Steg 1. Att komma igång igen

19 feb 2017
av: Therese Sundström

Jag har under den senaste månaden knappt rört min cykel, och som alltid har det funnits ursäkter och undanflykter men framförallt så har jag inte haft någon cykelglädje. Har några av de bästa vägarna att träna på direkt utanför dörren men utan glädjen och viljan att röra cykeln har de fått stå orörda.

I Sverige blir det ett naturligt avbrott från landsvägscykeln då vintern nalkas och riskerna med att halka och vurpa överstiger fördelarna med en markant marginal. Istället tar man sig in i spinning salen eller så släpas monarken fram ur ett mörkt hörn och det är dags för ett par månader av svettiga intervaller och grymma groves i högtalarna (såklart finns det många hjältar som fortfarnade cyklar utomhus oxå!). Detta har i mitt fall oftast pågått fram tills det att tecken på våren är här och då är man mer än sugen på att sitta på landsvägscykeln igen!

I år fick jag uppleva möjligheten att fortsätta cykla hela vintern då vädret här är mycket mildare och deras "vinter" mer liknar vår höst, med andra ord kallare och regn. Jag hade inga problem med vädret men i sin tur så ledsnade jag lite på cyklandet, det blev lite för mycket av det goda kan man säga. Kom oxå ihåg att de personer jag cyklar med här borta så gott som livnär sig på cykling medans jag blott är en glad elit motionär och har inte deras målsättningar eller ambitioner. Så det blev lite för mycket under den perioden mot vad jag är van till och resulterade i att cykeln lämnades orörd.

MEN! Den här veckan kände jag äntligen att det var dags igen, så jag såg till att tvätta och ge den en grund service (viktigt!) och har lyckats ta mig ut ett par gånger och njutit av det härliga vädret!

Mitt tips till dig för att komma igång igen är att:

- inte stressa

- hitta ett mål med cyklingen som passar just dig

- ha kul och njut!

- belöningsmetoden med att få äta en kaka efteråt fungerar alltid ;)

 

Kategorier:
Cykelkultur 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet här


Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Error: E_WARNING: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/1000272280/media/recent/?access_token=1000272280.39199be.65d44a00750449759a3e2a9d226b1022&count=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 23
Error: E_WARNING: Invalid argument supplied for foreach() in /local1/bicycling/git/communitylib/communitylib-components/php/formatters/pagecomponent.php(303) : eval()'d code, line 31
Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!